El Nido

Puerto Princesa – Underground River

Hej bloggen!

De sidste par dage her i Filippinerne har vi  tilbragt i Puerto Princesa.
Puerto Princesa er den største by på Palawan, og er også den eneste by med en større lufthavn, så vi skal naturligvis også videre herfra, det er derfor dette sted blev sidste stop på ruten.

Turen fra El Nido var en noget kortere tur en sidste gang. Vi var nemlig hoppet på en minivan istedet for bussen, så derfor tog turen kun 5 timer. Men selvfølgelig sad vi ved siden af en lille pige der var syg og kastede op hele vejen. Heldige kartofler. Dejligt. Skønt. Så da vi ankom stod den faktisk bare på afslapning, der var nemlig en kæmpe seng og et TV på vores værelse. Jubiiii. Disney channel på engelsk, bingo. Men det var også helt okay, fordi vi havde tur næste morgen til den berømte Underground River.

Den 8,2 kilometer lange flod, siges at være den længste sejlbare underjordiske flod i verden, snor sig under en bjergkæde, gennem St. Paul Underground River Cave, og derefter går ud i det Sydkinesiske Hav.

Puerto Princesa Underground River er en del af Puerto Princesa Subterranean River National Park, som ligger 80 km. nord for Puerto Princesa by. Området har været national park siden 1992, men først i 2010 opdagede man at den underjordiske flod, har en 2. sal, hvilket betyder at der er små vandfald inde i grotten – dog er disse vandfald ikke noget man får at se som almindelig turist, da de ligger langt længere inde end blot de 1,4 km, som er åben for offentligheden. Den underjordiske flod er stadig langt hen afvejen uudforsket pga. ilt afsavn.

Klippeformationerne som man ser på billederne er i konstant forandring, da de dannes af det vand der drypper ned fra “loftet”, som så afgiver nogle mineraler, såsom kalk, som så skaber disse formationer. I Fillipinerne er de katolikker, så de kan selvfølgelig både se jesus og jomfru maria osv. i disse kalksten.

Puerto Princesa er kåret til et af verdens 7 naturvidundere og er også UNESCO world heritage.

IMG_2066 IMG_2089Dette mener katolikerne er en afbilding Jesus barnets fødsel

IMG_2090IMG_2096Nogle af grottens beboere – flagermus (i spandevis)

IMG_2115

Next up – Borneooooo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

El Nido